Omakotitalon energialaskenta

Omakotitalon energialaskenta

Energiatehokkuus ei ole koskaan ollut tärkeämpää kuin nyt. Me toteutamme ammattitaidolla uudis- ja saneerauskohteiden energialaskentapalvelut kohteen ominaisuudet huomioiden.

 

Omakotitalon energialaskenta

Toteutamme sekä uudis- ja saneerauskohteiden energialaskentapalvelut. Meiltä saat myös energiatodistukset omakotitaloon. Energiatehokkuus, sen suunnittelu, tarkastelu ja todentaminen eivät ole koskaan ollut tärkeämpiä kuin nyt.

Pyydä tarjous

Energiaselvitys

Rakennusta suunniteltaessa on laadittava energiaselvitys lähes aina, kun rakennuksessa on lämmitys ja sen koko on yli 50 m². Myös rakennuksen laajennukset vaativat energiaselvityksen. Ennen rakennuksen käyttöönottoa on energiaselvitys päivitettävä.

Energiaselvitys sisältää seuraavat tarkastelut:

  • rakennuksen kokonaisenergian kulutus
  • rakennuksen E-luvun eli laskennallisen energiatehokkuuden vertailuluvun
  • E-luvun laskentaan käytetyt lähtötiedot
  • laskelma rakennuksen lämpöhäviöiden määräystenmukaisuudesta
  • rakennuksen lämmitysteho mitoitustilanteessa
  • rakennuksen energiatodistuksen

 

Energiatodistus

Energiatodistus kertoo rakennuksen energialuokan (A-G) ja se on laadittava osana energiaselvitystä lähes aina rakennusta suunniteltaessa, sekä rakennusta myytäessä. Todistuksesta on hyötyä, niin ostajalle kuin myyjällekin. Sekä myös silloin, kun halutaan yleisesti tietoa rakennuksen energiataloudellisuudesta.

Energiatodistukset rekisteröidään Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) ylläpitämään energiatodistusrekisteriin. ARA myös valvoo tehtyjä energiatodistuksia ja tarkistaa niiden paikkaansa pitävyyksiä. Energiatodistuksen saa laatia vain energiatodistuksen laatijan pätevyydet omaava henkilö. Energiatodistus on voimassa 10 vuotta.

Energiatodistusrekisterissä voi myös vertailla esimerkiksi omaa rakennustaan samankokoisiin ja ikäisiin rakennuksiin tai tarkastella tietyn alueen rakennusten energiatehokkuutta.

Omakotitalon rakentajan neuvontapalvelut

Mikäli sinulla on tarve energialaskennalle, niin ota yhteyttä. Tiimimme palveluhenkisyys sekä hyvä tavoitettavuus ovat keränneet paljon kiitosta asiakkaidemme parissa ja katsomme mielellämme sinulle soveltuvan ratkaisun

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä

Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8.00 – 16.00

puh. 020 720 9080
myynti@heatco.fi

Pyydä tarjous